måndag 5 december 2016

REGERINGEN MÖRKAR SANNINGEN KRING MORDEN PÅ POLISER ROBERT KARLSTRÖM OCH OLLE BORÉN I MALEXANDER


Sanningen kring Star-pistolen som användes att beskjuta poliser Olle Borén och Robert Karlström med levereras av R.Z. via Världen Idag

Publicerad i tidningen Världen Idag, 2005-12-23, 
av visselblåsare R.Z.



Ett av vapnen som användes vid Malexandermorden köptes från huvudmannen Ahlberg i Grimslövhärvan. Detta säger ett flertal personer till Världen idag. Vi har också ett dokument, en kopia på en sida i en vapenbok som visar att de dömda i härvan innehaft en pistol av samma märke.


I oktober 2001 greps
 vapenhandlaren Ahlberg i Älmhult och hemvärnsmannen Klasson från Grimslöv. Efter en veckas häktning erkänner Ahlberg att han sålt cirka 70 olagliga vapen till Klasson, huvudmännen i Grimslövhärvan som Världen idag skrev om i måndags.

Bland de vapen Ahlberg erkände att han sålt till Klasson fanns sju k-pistar av svensk armé-modell, tre av dessa hittades också på Grimslöv bondgård. Klasson dömdes till två års fängelse för sina olagliga vapenaffärer med Ahlberg.



Enligt uppgifter till Världen idag har Ahlberg under 1998 sålt en Star pistol till Klasson. Denna Star pistol ska sedan ha hamnat i händerna på polismördarna Arklöv, Olsson och Axelsson.

Tony Olsson ska ha köpt vapnet av en man som han kände sedan de båda avtjänat ett straff på Tidaholmsanstalten i mitten av 1990-talet. Mannen, som är medlem i mc-gänget Bandidos, ska, i sin tur, ha köpt pistolen av Ahlberg. Enligt polisen ska Bandidos ha provskjutit vapnet i Helsingborg. Kulor och hylsor hittades. Dessa skickades till SKL för att jämföra med vapnet och där fick man bekräftat att det var samma vapen. I ett dike hittades denna Star-pistol med Jackie Arklövs fingervtryck på. 


I fjol rymmer Tony Olsson från Hall
, och även denna gång använder han ett vapen som tillhört Ahlberg.


I förundersökningen, daterat juli 2004, av Tony Olssons rymning från anstalten Hall i Södertälje, står det: "Tillverkningsnumret är utplånat".


 fotot ser man att vapnet är svetsat och slipat på det unika sätt som Ahlberg är känd för att avidentifiera vapen på.

Under tiden för rättegångarna i Grimslövhärvan vägrar Ahlberg erkänna att han skulle ha köpt en Starpistol under 1998. I förhör och kassettband från domstolarna kämpar Ahlberg febrilt emot att han gjort illegala vapenaffärer före 1999. Han ville ha det till senare år. Klasson stod dock på sig och tingsrätten fastslog att Ahlberg köpt och sålt illegala vapen före 1999.

– Jag kommer inte ihåg att det fanns en Starpistol bland de vapen jag köpte av Ahlberg. Det är så många år sedan. Jag vill inte prata om det här, jag vill inte bli inblandad, säger Klasson och tillägger:

– Det fanns många frågetecken, jag förstod att både polis och militär var inblandade. Allt gick mycket snabbt, bara några blev åtalade men fler var inblandade. Jag såg papper och grejer under förhören som bevisade det. Någon har golat rätt friskt och det är en känslig bit för myndigheterna.

– Polis och åklagare var väldigt pigga på att få det här överstökat snabbt.

Ahlbergs vapen-affärer med polisens civila informatörer mörkades av utredarna. Lite lustigt i samband med första rättegången att han var inne på 1999. Men jag berättade att det inte var sant att vissa affärer började redan 1998. Vilket också fastslogs. Klasson säger också att det finns fler skäl till att utredningen av Grimslövhärvan var ofullständig.

– Varför samkördes inte alla vapenhandlares vapenböcker?

Där finns mycket information som skulle komma fram. Polisen gjorde inte detta ordentligt, det är mycket tydligt.

Ahlbergs uppgifter stämmer dock inte med verkligheten. Han hävdar att han inte minns, men i ett förhörsprotokoll från 22 oktober 2001, som Världen idag tagit del av, framgår hans vapenaffärer med Klasson. Där nämns bland annat en "pistol Star" som Ahlberg "sålt till Klasson". Det är alltså den pistol som senare lär ha hamnat i Tony Olssons ägo.


Anhöriga till mördade poliser har än idag inte informerats om att poliser Leif Jennekvist, Ali Putte Lindholm, Gunnar Gunnmo m.fl. är inblandade i beväpningen av Tony Olsson, Jackie Arlöv och Axelsson.



R.Z. har i flera år försökt få ut Ahlbergs vapenbok där bevis finns att vapen bland annat sålts till Hells Angels och där fler bevis för R.Z. oskuld gått att hitta, men boken har ännu inte lämnats ut av polisen. R.Z. och två av de andra som dömdes i Grimslövhärvan säger att de vet att Ahlberg visste att det var samma vapen som användes i Malexandermorden. Ahlberg själv vägrar prata om detta.

Nya fakta
Världen i dag har hittat nya bevis om att många av de vapen polisen hittade på gården Grimslöv en gång hade varit beslagtagna av polisen. Då Roger och Thomas, två andra som döms i härvan, grips 2001 i Grimslöv hittas bland annat en vapenpipa med beslagsnummer på. Denna vapendel hade gått i retur visade en närmare undersökning. Pipan hade polisen beslagtagit hos Roger 1997, då Roger greps och dömdes till två års fängelse för grovt vapenbrott. På bondgården hittas närmare 70 vapen med polisstyrelsens beslagslappar på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar